Historie

De historie van Salentein wijnen

Bodegas Salentein is opgericht door de Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon. Het project Bodegas Salentein startte in 1997, de bouw van de bodega werd in 1999 voltooid. De wijngaarden van Salentein kennen echter een veel langere geschiedenis.

San Pablo, één van de wijngaarden van Salentein dateert namelijk uit de 17e eeuw. Hier liggen de ruïnes van Casa Grande, een oude boerderij die gebouwd werd door de Jezuïeten die destijds al bezig waren met de ontwikkeling van wijnbouw. Twee eeuwen later verbouwt Bodegas Salentein de druivenrassen Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc in de San Pablo wijngaard. Dit is niet de enige wijngaard van Bodegas Salentein, ook op La Pampa en El Oasis worden druiven verbouwd.

Lees meer

Onze Missie

Missie Bodegas Salentein

Argentijnse wijnen van de allerhoogste kwaliteit produceren. Dat is het doel van Salentein. Dit doel wordt nagestreefd met respect voor én ondersteuning van de mensen, de natuur en de gemeenschap. Zij zijn tenslotte onlosmakelijk verbonden met Salentein. Daarnaast blijft het wijnbedrijf zich inzetten voor de bevolking van Argentinië. Er worden bijvoorbeeld investeringen gedaan om werkgelegenheid te creëren en de lokale bevolking op te leiden.

Lees meer

Awards

Alto Valle de Uco in Argentinië ligt aan de voet van het Andesgebergte. Door het gematigde klimaat is dit één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. Het is over het algemeen warm en droog en valt er weinig neerslag. Bodegas Salentein staat bekend als producent van topwijnen. Denk aan Portillo Malbec 2011 die in 2012 de allerhoogste onderscheiding kreeg, ‘the Decanter International Trophy’, op The Decanter World Wine Awards. Dit is de belangrijkste wijn wedstrijd van Europa.

Lees meer

Landgoed De Salentein

Restaurant de Salentein

In het voormalig koetshuis van het landgoed vindt u het gerenommeerde restaurant de Salentein. Dit is de plek waar uw zintuigen tot leven komen! U kunt zien, ruiken en vooral proeven in restaurant de Salentein. Beleef samen de culinaire passie in het restaurant en geniet van ons internationaal gastronomisch concept: geserveerde wijnen uit eigen bodega’s en het lekkerste vlees van eigen runderen!

Lees meer

Portillo Bar Bodega

Het Argentijnse landleven beleeft u in de Portillo Bar Bodega van Restaurant de Salentein! Geniet van de ongedwongen, gastvrije sfeer en kies één van de gerechten van de uitgebreide menukaart zoals pasta, salades en vis. Of ga voor de absolute topper; Black Angus rundvlees.

Lees meer

Huis de Salentein

Landgoed de Salentein kent een rijke historie. In de 16e eeuw bouwen de ‘Heren van Groot Vaneveld’ een uit leem opgetrokken, bescheiden boerderij, uit tot een aanzienlijke hofstede. Vier eeuwen lang worden er verder uitbreidingen, verbouwingen en verfraaiingen aan het pand gedaan. Er worden bovendien landerijen toegevoegd, er wordt bos aangeplant en de voorgevel van het huis wordt verrijkt met torens en kantelen.

Lees meer

Argentinië en wijn

Met ruim 200.000 hectare aan wijngaarden is Argentinië verreweg de grootste wijnproducent van Zuid-Amerika. Met Salentein als trendsetter is Argentijnse wijn sterk in opkomst. De ligging van de wijngaarden aan de voet van het Andesgebergte, is zeer geschikt om wijnen van topkwaliteit te produceren. Vooral het klimaat en de bodemgesteldheid zijn van invloed op de smaak van de druif. Het meest bekende wijngebied van Argentinië is Mendoza, waar ook drie wijngaarden van Salentein liggen.

Lees meer

Salentein Premium Beef

Salentein is meer dan wijn alleen. Naast de prachtige Bodega en wijngaarden in Mendoza, Argentinië en het indrukwekkende Landgoed en Restaurant de Salentein in Nijkerk, is Salentein ook gespecialiseerd in premium kwaliteit rundvlees, genaamd Salentein Premium Beef.

Lees meer

Oorsprong