Heerlijke gegrilde kip met wortels en kaas. Een lekker gerecht in combinatie met Salentein Single Vineyard Chardonnay.

Ingrediënten voor vier personen:

  • 300 gram kipfilethaasjes
  • 150 gram witte kaas, verbrokkeld
  • 1 kilogram winterpeen
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

Breng een ruime pan met zout water aan de kook. Maak de wortels schoon en snijd ze daarna in schuine plakken. Kook de plakjes winterpeen 4-5 minuten, schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Verwarm intussen de oven op 200 °C. Leg de plakjes winterpeen dakpansgewijs in de ovenschaal en verdeel de kaas erover. Druppel er 1 eetlepel olie over, bestrooi met (versgemalen) peper naar smaak en laat de wortelgratin in 20-25 minuten gaar worden. Verhit de grillpan, bestrijk de kipfilethaasjes dun met 1 eetlepel olie en gril de kip in 6-7 minuten gaar, keer halverwege. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper en serveer de kipfilethaasjes bij de wortelgratin. Lekker met aardappelpuree.