De rode Salentein wijnen passen erg goed bij flinke stukken vlees, terwijl de witte wijnen weer goed samen gaan met vis, salades en vegetarische gerechten. Zo past de Numina Chardonnay prima bij aubergines uit de oven.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gr basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergines in partjes. Pers de knoflook fijn en scheur de blaadjes van de basilicum doormidden. Verhit een grillpan en gril de aubergine in 5 min. goudbruin en bijna gaar. Verhit ondertussen een steelpan met wat olie en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes, oregano en een snuf peper en zout aan de pan toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur pruttelen. Vet de ovenschaal in met olie. Doe de aubergine in de schaal, voeg de tomatenblokjes, knoflook en basilicum toe en schep goed om. Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

Lekker met wat pasta of couscous erbij!