Zin in iets lekkers en gezond? Ga voor een Caeser salad met Portillo Chardonnay! Deze wijn kun je ook prima als aperitief gebruiken of als alledaagse wijn.

Ingrediënten:

  • 2 sneetjes oud witbrood zonder korst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje ansjovisfilet (46 gram)
  • 2 kropjes little gem sla of ijsbergsla
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gram Parmezaanse kaas of Grana Padano, geschaafd
  • Eventueel rood fruit, zoals frambozen

Bereidingswijze:

Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Bak, als de blokjes bijna helemaal bruin zijn, de helft van de knoflook mee. Breng de broodblokjes op smaak met zout en peper en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de helft van de ansjovis fijn. Maak een dressing door de rest van de knoflook, de fijngesneden ansjovis, mayonaise en het citroensap in een slakom door elkaar te kloppen. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Scheur de blaadjes little gem in kleine stukken. Schep de sla om met de dressing en de helft van de kaas (zorg ervoor dat elk stukje little gem met een laagje dressing is bedekt). Strooi de rest van de kaas en de gebakken broodblokjes over de salade en leg de hele ansjovissen erop. Voeg voor extra smaak eventueel rood fruit toe, zoals frambozen!

Je kunt ook nog blokjes kip gebruiken in deze salade.