Met tonen van rood en zwart fruit, chocolade, vanille en tabak past deze Salentein Numina Malbec perfect bij een entrecôte met rode wijnsaus.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 entrecôtes
  • 150 g boter
  • 1 el honing
  • 1/2 kopje rode port
  • 1 1/2 kopje rode wijn
  • 2 blokjes runderbouillon
  • 2 kleine uien
  • 5 takjes peterselie
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Smelt 1 el boter in een koekenpan en voeg hier honing aan toe. Laat dit op een lage temperatuur voor een halve minuut smoren. Voeg de port, wijn en de bouillonblokjes toe. Laat dit mengsel inkoken. Braad de uien in ongeveer 2 minuten aan in 1 el boter. Roer de peterselie door het mengsel en breng het op smaak met zout en peper.

Smelt vervolgens 50 gram boter en bestrooi de entrecôtes met zout en peper. Bak het vlees naar wens. Snijd de rest van de boter in blokjes en vermeng deze met de saus (zonder te verhitten) en voeg hier peper en zout aan toe. Sprenkel een gedeelte van de saus op het bord en leg het vlees in het midden. Drapeer het met het uienpeterselie mengsel. Het gerecht is nu klaar om geserveerd te worden. 

Combinatietip: dit gerecht is lekker met aardappelpuree.

  • € 0,00