Nog geen idee wat je op de barbecue gaat leggen? Ga voor entrecotes op Cubaanse wijze met Salentein Barrel Selection Malbec.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 limoenen (schoongeboend)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 rode peper (fijngehakt)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • Halve theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • Halve theelepel kaneelpoeder
  • 500 gram entrecote (a la minute)

Bereidingswijze:

Rasp de schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng de limoenrasp, limoensap, olie, knoflook, peper, komijn, koriander en kaneelpoeder door elkaar in een kommetje. Wrijf de entrecotes in met het kruidenmengsel en leg op een bord. Dek het bord af en leg het geheel in de koelkast zodat het minimaal 45 minuten kan marineren. Grill de entrecotes circa 2 minuten aan elke kant op een goed ingevet rooster. Bestrooi het vlees eventueel met zout op smaak. Lekker met ananassalsa of Mexicaanse tortillasalade.

Bron: Ah.nl