Een mooi aperitief tijdens de feestdagen of gewoon omdat het lekker is! Samen met Portillo Sauvignon Blanc.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 250 gram gepelde, Hollandse garnalen
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • 125 milliliter slagroom
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 borrelglaasje whisky of sherry
  • snuifje zout
  • mespuntje cayennepeper
  • 4 schijfjes citroen
  • 1 eetlepel verse, gehakte peterselie
  • paprikapoeder, mild

Bereidingswijze:

Klop de slagroom half stijf. Klop er vervolgens lichtjes de mayonaise, ketchup, worcestersaus, citroensap en de whisky doorheen. Breng het geheel op smaak met zout en cayennepeper. Snijd de blaadjes sla ragfijn. Verdeel ze over 4 glazen coupes. Leg hierop de garnalen en schep er de cocktailsaus overheen. Garneer met een snuifje paprikapoeder en peterselie. Steek op de rand van de coupes een schijfje citroen. Bewaar in de koelkast tot het moment van opdienen.

  • € 0,00