Met het fruitige karakter past deze Salentein Numina Chardonnay perfect bij tong met citroen.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 sjalotten
  • 20 g platte peterselie
  • 350 g haricots verts
  • 2 citroenen
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el franse mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 100 g bloem
  • 400 g sliptongfilet
  • 160 g boter
  • 25 g kappertjes

Bereidingswijze:

Snijd de sjalotten en snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en breng ze aan de kook. Laat het in 6 min. gaar koken. Giet het vervolgens af. Rasp ondertussen de schil van 1 citroen en pers het vrucht sap eruit. Snijd de andere citroen in dunne plakjes. Pak vervolgens een kom en meng het citroenrasp met de sjalot, azijn, mosterd en olie tot een mooie dressing. Voeg hier de haricots verts aan toe en breng het op smaak met peper en eventueel zout.

Doe de bloem op een groot bord. Bestrooi de tong aan beide kanten met peper en eventueel zout en druk ze stevig in het bloem aan beide kanten. Schud het overtollige bloem van de tong.

Verhit 100g boter in een grote koekenpan en bak de tong in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer de tong na 2 min. Neem de tong uit de pan en houd ze afgedekt warm op een bord. Voeg de rest van de boter toe aan de gesmolten boter in de pan. Draai het vuur hoog en laat de boter lichtbruin kleuren. Draai het vuur vervolgens laag en voeg 2 el citroensap, de kappertjes en de helft van de peterselie toe. Neem de pan van het vuur en bestrooi de tong met de rest van de peterselie en leg er een paar plakjes citroen op. Serveer de haricots verts met de tong op een bord. Houd de boterjus apart. Eet smakelijk!