Zin om eens wat nieuws te proberen? Ga voor gegrilde zalm met linzen en Chardonnay uit de Salentein Barrel Selection!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600 gram zalmfilet (verdeel in 4 stukken)
  • 200 gram blonde linzen
  • 3 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 citroen in parten
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn

Bereidingswijze:

Kook de linzen met 1 takje tijm en de laurierblaadjes in 25 minuten in ruim water beetgaar. Laat ze uitlekken en verwijder de laurierblaadjes en de tijm. Bestrijk de zalmfilets met de helft van de olie. Bestrooi daarna met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de zalm 2,5 minuten aan de ene kant en 2,5 minuten aan de andere kant. De zalm is nu rosé. Houd u daar niet van, grill de zalm dan ietsje langer. Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de sjalotjes in 2 minuten lichtbruin. Voeg de knoflook toe en bak het geheel nog 1 minuut. Ris de blaadjes van de rest van de takjes tijm en doe ze samen met de linzen in de pan. Warm alles nog even op en breng op smaak met de rode wijnazijn en peper en zout. Schep de linzen op een bord en leg de zalm en citroen erop. Eventueel als saus kunt u mayonaise met wat citroen gebruiken. Dit gerecht is ook erg lekker met wat broccoli erbij. Geniet!

Bron: AH

Leeftijd Validatie

Om Salenteinshop.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn