Een Chardonnay gaat doorgaans goed samen met een stuk gegrilde of geroosterde kip. Zo ook dit recept bij de Numina Chardonnay.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 6 kippendijfilets, zonder vel
  • 4 grote rijpe tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • ½ bosje verse tijm (15 g)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaten in kwarten en leg ze in een grote ovenschaal of braadslede van ongeveer 25 bij 30 cm. Snijd de gepelde uien in grove partjes, verwijder de zaadjes uit de paprika's en snijd het vruchtvlees in grove stukken en doe ze samen met de kippendijen in de ovenschaal. Druk de teentjes knoflook plat en verspreid ze aan de ovenschaal. Doe de tijmblaadjes erbij en strooi er wat paprikapoeder over. Voeg de olijfolie, de balsamicoazijn en een flinke snuf peper en zout aan de schaal toe. Mix het geheel goed door elkaar en spreid alles zo in de schaal uit dat er geen groenten op de stukjes kip liggen. Zet de schaal ongeveer 60 min in de oven of tot de kip goudbruin en gaar is. Keer de stukken kip gaandeweg een paar keer om en bedruip ze met het braadvocht uit de schaal. Zet de kip in de schaal op tafel en serveer er een frisse, groene salade bij. Je kunt er ook een schep rijst of polenta bij geven, of een stuk knapperig brood om het vocht mee op te deppen.