De Barrel Selection Blend is gemaakt uit een mix van Malbec, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Hierdoor is de wijn wat steviger en past hij goed bij een mooi stuk vlees. Een gevulde varkenshaas bijvoorbeeld.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 groot stuk varkenshaas
  • 10 plakjes parmaham
  • 1 flinke bos basilicum, steeltjes gehakt en blaadjes heel
  • 70 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 gr pijnboompitjes, geroosterd
  • 140 gr zongedroogde tomaten
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Mix in een keukenmachine de basilicumsteeltjes, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en tomaten met 3 el olijfolie en wat zwarte peper. Snijd de varkenshaas over een derde van de lengte in en leg hem open.Sla de varkenshaas met een deegroller wat platter tussen 2 vellen vershoudfolie. Leg de plakjes ham op een houten plank, elkaar iets overlappend, en leg het vlees erop, zonder de vershoudfolie. Verdeel de basilicumblaadjes over het midden van het vlees en verdeel daarover het mengsel uit de keukenmachine. Rol het vlees op met de vulling erin; de buitenkant is bedekt met ham. Zet vast met cocktailprikkers. Leg de rol in een braadslee, besprenkel met olie en bestrooi met zwarte peper. Bak de varkenshaas ca. 30 minuten in de oven. Hij is gaar wanneer een vleespen er weer heet uitkomt als je hem erin steekt.

Heerlijk met gebakken aardappelen en een frisse salade.