Deze fruitige en iets vollere Chardonnay past goed bij milde gerechten met kip of ander gevogelte.

Dit heeft u nodig voor 4 personen:

  • 300 gr gerookte kipfilet
  • 1 zak paprikamix (3 kleuren)
  • 100 gr Parmigiano Reggiano
  • 200 gr tarwebloem
  • 5 middelgrote eieren
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 200 ml verse slagroom
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 el kraanwater

Bereidingswijze:

Rasp om te beginnen de Parmezaanse kaas fijn en doe het in een mengkom. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg dit samen met de bloem toe aan de mengkom. Meng dit tot een kruimelig deeg. Voeg 1 ei en een eetlepel kraanwater toe aan de kom en meng dit tot het deeg soepel is. Maak er een deegbal van en leg dit verpakt in vershoudfolie voor 30 minuten in de koelkast.

Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. Bedek een flinke snijplank of werkblad met wat bloem. Pak het deeg uit de koelkast en rol het uit met een deegroller tot een ronde van 30 cm. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg. Prik een aantal gaatjes in het deeg met een vork. Leg er een stuk bakpapier op en vervolgens de blindbakvulling. Bak de bodem ca. 15 min. in het midden van de oven.

Snijd ondertussen de paprika in grove reepjes en de kipfilet in plakjes. Meng de overige 4 eieren, slagroom en kruiden in een kom en klop het mengsel met een garde. Voeg een snufje peper en eventueel zout naar smaak toe.

Neem de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de blindbakvulling. Verdeel de kip en paprika over de vorm en schenk het eimengsel eroverheen. Bak de quiche nog ca. 35 min. in de oven tot het gaar is.

Tip: maak er een bij van sla, tomaat, komkommer en avocado.