De Salentein Primus Malbec is een zwartrode wijn die perfect past bij wildgerechten! Deze redelijk zware, inktachtige rode wijn heeft intense aroma’s van zwarte bessen, bramen, vanille, tabak en specerijen. Een uitstekende wijn om te combineren met wild, zoals hazenpeper.

Benodigdheden (voor 4 tot 6 personen):

  • 2 à 3 hazenbouten
  • 1 fles rode wijn
  • 4 eetlepels wijnazijn
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 3 laurierblaadjes
  • 8 kruidnagels
  • 150 g gerookte spek
  • 75 g boter
  • bakje champignons
  • 1 potje zilveruitjes
  • 3 plakken ontbijtkoek
  • 2 stukjes chocolade
  • snufje nootmuskaat
  • 3 eetlepels cranberrysaus
  • paar druppels worcestersaus
  • 1 dl slagroom
  • peper en zout
  • gietijzeren pan

Bereidingswijze:

Snijd de prei, uit en winterpeen in plakjes en leg de bouten met de groenten, laurierblaadjes, kruidnagel, jeneverbessen, de azijn en de rode wijn minstens 24 uur in een grote schaal in de ijskast. Zet, nadat je de hazenbouten hebt gemarineerd, een grote diepe pan met dikke bodem op halfhoog vuur en smelt daarin ongeveer 50 gram boter. Haal de bouten uit de marinade, dep ze droog en bak de bouten even aan in de pan. Vis de groente uit de marinade met een schuimspaan en bak ze even mee. Giet dan de marinade bij het vlees, doe het deksel erop en laat het geheel 2 uur stoven op het laagste pitje. De bouten zijn gaar zodra het vlees van de botjes afvalt.

In de tussentijd snijd je het spek in dunne reepjes en de champignons in plakjes. Vis het vlees uit de pan, laat even afkoelen en verwijder dan met je vinger de botjes. Ondertussen giet je de marinade door een zeef. Bewaar het vocht, de rest gooi je weg. Maak de pan weer schoon en bak nu in de rest van de boter eerst de spekjes licht krokant en daarna nog even de champignons. Voeg het vlees toe en de gezeefde saus, de uitjes, de plakken ontbijtkoek, de cranberrysaus, de worcestersaus, de chocolade en laat het zachtjes inkoken totdat er een gebonden saus ontstaat. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat en voeg op het laatst nog de room toe. Geniet van een heerlijk gerecht met deze Malbec!

  • € 0,00