Met aroma's van rijpe appel, abrikoos en bloemen past deze Salentein Primus Chardonnay perfect bij kalfsoester met jagersaus.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 kalfsoesters
  • 500 g champignons
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml kalfsbouillon
  • 2 el sojaroom
  • 1 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 kl gedroogde tijm
  • 1 handvol bladpeterselie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid vervolgens de kalfsoesters met peper en zout. Bak het vlees 1 minuut aan elke kant in een pan met boter en olijfolie. Leg de kalfsoesters in een ovenschaal en zet de schaal 10 minuten in de warme oven om het vlees verder te garen. Snijd de champignons in plakjes en bak deze in dezelfde pan. Breng de champignon op smaak met tijm, zout en peper. Schenk de wijn erbij en laat het 1 minuut inkoken. Giet er vervolgens de kalfsbouillon en sojaroom bij en laat dit 5 minuten inkoken op een laag vuur. Haal de kalfsoester uit de oven en verdeel ze over 4 borden. Schenk er wat van de jagersaus over en garneer het met fijngehakte peterselie. Eet smakelijk!

Combinatietip: dit gerecht is lekker met pasta.