Deze Cabernet Sauvignon heeft een fruitige smaak en een fijne zuurgraad. Hierdoor past de wijn goed bij stoofschotels, maar ook bij bijv. pasta's met vlees.

Dit heeft u nodig voor 4 personen:

  • 600 gr aardappelblokjes
  • 150 gr ontbijtspek
  • 300 gr kipfilet
  • 500 gr brocolli
  • 2 uien
  • 125 ml volle rode wijn
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 takje rozemarijn

Bereidingswijze:

Verhit 3 el olijfolie in een grote koekenpan en bak de aardappeltjes tot ze goudbruin zijn. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de plakken ontbijtspek in 4 stukken. Pak een andere koekenpan en bak hierin het spek zonder olie of boter in 6 min. op middelhoog vuur uit. Voeg de uien en de naaldjes van de rozemarijn toe en bak het geheel nog 3 min. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze 3 min. mee. Schep alles af en toe om. Schenk als laatste de rode wijn erbij en laat het geheel 4 min. inkoken op hoog vuur.

Als de stoof aan het inkoken is, verdeel dan de broccoli in roosjes en kook ze in een aparte pan in 4 min. beetgaar. Serveer de stoof samen met de broccoli en aardappelblokjes.