Met aroma's van rood fruit, kruiden en cederhout past deze Salentein Barrel Selection Merlot perfect bij lamskoteletten uit de oven.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 8 lamskoteletten
  • 2 roma tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 250 graden. Bestrooi de lamskoteletjes met zout en peper en laat ze op temperatuur komen. Snijd de tomaten in dikke plakken en knijp de knoflook zeer fijn. Verhit vervolgens 3/4 van de olie in een koekenpan en bak de lamskoteletten 1 min. op hoog vuur aan beide kanten zodat beide kanten mooi bruin zijn.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het vlees erop. Leg op elk koteletje een plak tomaat en een takje rozemarijn. Verdeel de knoflook over de hele bakplaat. Bestrooi de tomaten met peper en zout en druppel het restant van de olie erover. Nu kan de bakplaat in de oven voor 4-5 min. zodat het vlees gaar wordt (het vlees mag overigens rosé zijn. Eet smakelijk!

Combinatietip: dit gerecht is lekker met couscous en groene boontjes.