Met aroma’s van kersen en een vleugje kruiden in de neus past deze Salentein Barrel Selection Pinot Noir perfect bij deze heerlijke pasta met gemengde paddenstoelen.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 450 gram pappardelle (pastakrulletjes)
  • 250-350 gram gemengde paddenstoelen (bijvoorbeeld kastanje champignons, cantharellen, gewone champignons)
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 tot 2 gedroogde rode pepertjes, fijn gehakt
  • 1 handjevol verse peterselie, grof gehakt
  • 1 handjevol geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Sap van een halve citroen

Bereidingswijze:

Maak de paddenstoelen schoon met een kwastje of veeg ze schoon met een theedoek. Snijd de champignons in dunne plakken en scheur de cantharellen doormidden. Verhit een koekenpan en voeg de olijfolie hier aan toe, bak de paddenstoelen snel op hoog vuur. Voeg daarna de knoflook, pepertjes en een snufje zout toe. Laat alles nog 4 tot 5 minuten op hoog vuur bakken en hussel regelmatig. Draai het vuur laag en voeg het citroensap toe. Breng daarna op smaak met zout en peper. Kook intussen de pappardelle met wat zout. Hussel daarna de pasta, de paddenstoelen, de Parmezaanse kaas, de peterselie en de boter luchtig door elkaar. Serveer de pasta in een mooi diep bord en bestrooi het met wat Parmezaanse kaas en peterselie. Eet smakelijk!