Deze Pinot Noir heeft zachte smaken, fijne zuren en is licht kruidig. Hierdoor past de wijn mooi bij pasta's met bijvoorbeeld paddenstoelen en truffel.

Dit heeft u nodig voor 4 personen:

  • 300 gr pasta naar keuze (pipe rigate, schelpjespasta, is bij dit recept een aanrader)
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 300 ml room
  • 400 gr gemengde paddenstoelen
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 2 el truffeltapenade

Bereidingswijze:

Zet een koekenpan op het vuur en verwarm deze met een scheut olijfolie. Pel en snijd de sjalot fijn en fruit deze in de pan. Pers de knoflook uit en voeg dit toe in de pan. Wanneer de sjalot snippers glazig zijn kan de room, Parmezaanse kaas, paddenstoelen en truffeltapenade toegevoegd worden. Breng het geheel aan de kook en voeg wat zout en peper naar smaak toe. Zet het vuur weer laag en laat de saus ca. 5 min. zachtjes pruttelen tot de paddenstoelen zacht zijn en de saus iets ingedikt is.

Zet ondertussen een pan op het vuur en kook de pasta in ruim kokend water beetgaar. Giet de pasta af en voeg het toe aan de truffelroomsaus. Schep het geheel goed om zodat de pasta goed met de saus vermengd wordt.Schep de pasta daarna op de borden.

Tip: garneer de pasta eventueel met wat geschaafde truffel of wat fijngehakte peterselie.