Met aroma’s en smaken van pruimen en zwarte bessen past deze  Portillo Merlot perfect bij een klassieke pizza Margherita

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 300 g bloem
  • 1 zakje gist (pakje 3 stuks)
  • 1 tl zout
  • 4 el olijfolie
  • 100 ml water
  • 10 roma tomaten
  • 500 g mozzarella (zakje)
  • 4 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

Zeef de bloem, gist en zout boven een grote kom voor het maken van het deeg. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin het lauwe water en de olie. Begin het te mengen met je vingers totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Ga vervolgens over tot kneden voor ongeveer 10 min tot er een soepel, elastisch deeg ontstaat. Maak hiervan een deegbal en laat deze, afgedekt met een vochtige theedoek, 1 uur rijzen in een grote kom.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislingsin en dompel ze 20 sec. in kokend water. Laat ze vervolgens afkoelen. Pel het vel van de tomaten eraf en snijd het vruchtvlees in plakken. Verdeel het deeg in gelijke stukken met een met bloem bestoven deegroller. Rol het deeg tot flinterdunne lappen. Snijd de mozzarella in stukken.  Beleg de pizzabodems met tomaat, mozzarella en bestrooi ze met Italiaanse kruiden. Breng de pizza’s op smaak met peper en zout en besprenkel het met olie.

Bak de pizza’s 8-10 min. tot ze krokant en gaar zijn. Eet smakelijk!

  • € 0,00