Zin in lekker zelfgemaakte chili con carne? Voeg je eigen smaken en kruiden er aan toe en eet het met Portillo Malbec.

Ingrediënten voor vier personen:

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 2 blikken kidneybonen (a 400 gram) uitgelekt
  • 300 gram witte rijst
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel gemalen komijn

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin. Breng op smaak met de komijn, peper en zout. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika's. Snijd de paprika's in smalle reepjes en voeg toe aan het gehakt. Voeg de bonen toe. Schenk 100 ml water erbij, doe de deksel op de pan en laat 15 min. op laag vuur sudderen. Voeg wat water toe als de chili con carne te droog is. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de chili con carne en de rijst over de borden. Lekker met fijngesneden verse peterselie.