Döner Kebab is een snelle lekker hap, maar je kunt het ook zelf wat luxer maker. Combineer het met Portillo Merlot en maak er een schitterend gerecht van.

Benodigdheden voor vier personen:

  • 750 gram kalfsvlees
  • 1 ui
  • 500 ml melk
  • 4 Turkse pitabroodjes (kijk ook eens bij de Turkse bakker voor lekker brood)
  • Halve wortel
  • Kwart rode kool
  • Halve krop ijsbergsla
  • 1 scheutje azijn

Bereidingswijze:

Leg het vlees in een schaal en giet de melk erover. Snijd de ui in halve ringen en voeg ze toe aan het vlees. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje azijn. Laat het vlees circa 2 uur marineren in de koelkast. Haal het vlees uit de marinade, verpak het in plastic folie en leg het minimaal 5 uur in de diepvries. Snijd de wortel, rode kool en sla in dunne reepjes en meng ze. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de peterselie.. Bak de pitabroodjes af. Snijd het bevroren vlees in heel dunne plakjes en bak op hoog vuur gaar. Snijd de broodjes open en vul ze met salade, gebakken kalfsvlees en de sauzen.

Je kunt ervoor kiezen om zelf knoflooksaus te maken en een pittige tomatensaus bijvoorbeeld!