Portillo Pinot Noir met aroma’s van rijp rood fuit zoals kersen, past perfect bij eend. Geniet van deze lekkere combinatie!

Ingrediënten:

  • 4 eendenborstfilets, 150 gram per stuk
  • 180 gram rode paprika in dobbelsteentjes gesneden
  • 220 gram rode uien, fijngehakt
  • 2 theelepels olijfolie of andere plantaardige olie
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • halve theelepel maïzena
  • 250 gram verse kersen, zonder pit

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 180 Gr C. Bespuit het rooster van een braadslee met bakplaatinvetter, plaats de eendenborstfilets op het rooster en bak ze circa 20 minuten in de hete oven. Bereid intussen de saus. Verhit de olie in een grote pan en fruit de paprika en uien 2 tot 3 minuten op een matige warmtebron, tot ze zacht zijn. Schep de groenten regelmatig. Meng 1 1/4 deciliter water met de suiker, het citroensap en de maïzena in een kom en roer dit door het groenten mengsel. Breng het geheel, al roerend, aan de kook en laat de saus 1 minuut doorkoken en binden. Zet de warmtebron iets lager, voeg de kersen aan de saus toe en laat ze circa 5 minuten doorwarmen. Schik de eendenborstfilets op een schaal en giet de kersensaus erover.