Deze elegante en frisse Single Vineyard Malbec combineert erg goed met kruidige gerechten en gerechten met (veel) vlees. Lamskebab, chili con carne of een typische Argentijnse ribeye met chimichurri zoals hieronder!

Dit heeft u nodig voor 4 personen:

  • 4 stukken ribeye
  • 6 el olijfolie
  • 1 rode peper
  • 30 gr peterselie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el rodewijnazijn
  • 1 ui
  • 25 gr verse bieslook

Bereidingswijze:

Bestrijk de ribeye's met de olijfolie en wat peper en zout. Laat het vlees afgedekt in 15 min. op kamertemperatuur komen. Het vlees kan op de barbecue bereidt worden (steek deze dan aan) of in een grillpan.

Verwijder het steeltje van de rode peper en pureer de peper met een staafmixer en wat olijfolie, peterselie, oregano, knoflook en rodewijnazijn in een hoge kom of beker.

Check of de barbecue op temperatuur is of verwarm een grillpan met wat boter of olie. Rooster het vlees in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege om en laat het vlees daarna afgedekt op een warm bord rusten voor ca. 4 min. Serveer het vlees met de zelfgemaakt chimichurri.

Tip: serveer de ribeye met frietjes of aardappelgratin en een frisse salade.