Met aroma's van zwart fruit, chocolade en vanille past deze Salentein Numina Cabernet Franc perfect bij rosbief met groenten uit de oven.

Benodigdheden voor 6 personen:

  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el dijonmosterd
  • 4 el olijfolie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 tl lemon pepper (specerijenmelange, blikje 65 g)
  • 600 g rosbief
  • 100 g katenspek
  • 1 prei
  • 1 venkelknol
  • 8 bospeentjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de rozemarijn, de knoflooktenen en de blaadjes van de tijm fijn. Meng dit vervolgens met de mosterd, olie, lemon pepper en honing. Wrijf de rosbief in met 2 el van deze marinade. Leg de plakjes spek kruislings overlappend boven elkaar. Leg de rosbief erop en vouw het spek om het vlees.

Was de prei en snijd deze in stukken. Snijd de venkel in stukjes en schrap de bospeentjes. Laat dit vervolgens 3 min. koken. Spoel het onder koud stromend water en laat het uitlekken. Mix dit met de rest van de marinade.

Steek de thermometer in het dikste deel van de rosbief voordat het de oven in gaat. Leg de rosbief op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven voor ca. 50 min of tot de thermometer 60 graden aangeeft. Leg de groenten in een ovenschaal op het moment dat de rosbief er 30 min. in ligt. Serveer het vlees en de groenten op een schaal. Eet smakelijk!