Met aroma's van zwarte bessen, vijgen en exotische kruiden past deze Salentein Numina Syrah perfect bij een runderrolade.

Benodigdheden voor 6 personen:

  • 1 knoflookbol
  • 6 el olijfolie
  • 1 kg runderrolade
  • Verse kruiden voor bij wild (tijm, rozemarijn, oregano)
  • 150 g gerookt ontbijtspek
  • touw

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak de gehele knoflookbol en snijd de bovenkant eraf zodat de tenen zichtbaar zijn. Zet de knoflookbol in de schaal en druppel er olie overheen. Pof de knoflook 20 min. Laat vervolgens de knoflook afkoelen en duw de tenen van de knoflookbol eruit. Laat ondertussen de rollade op kamertemperatuur komen. 

Zet de oven op 140 graden. Verwijer het elastiek van de rollade en duw het vlees open. Bestrooi het vlees met peper en zout. Maal de blaadjes kruiden 1 min. in de keukenmachine en meng dit met olie. Bestrijk de binnenkant van het vlees met 2/3 van de zelfgemaakte kruidenolie. Verdeel de knoflook. Bind de rollade op met touw en leg het in de ovenschaal. Duw het vlees dicht en bestrijk het met de resterende kruidenolie. Omwikkel vervolgens het vlees met spek. Bak het in 75 min. rosé in de oven. Laat het vlees 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Het gerecht is klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!