Salades, daar kunnen we geen genoeg van krijgen! Probeer onderstaand recept met rode vruchten eens. De Portillo Sauvignon Blanc past hier heerlijk bij.

Benodigdheden (4 personen):

  • 150 gr gemengde bladsla
  • 2 avocado's, geschild en in partjes gesneden
  • 1 citroen, voor citroensap
  • 250 gr bramen
  • 200 gr feta, in blokjes
  • 100 gr walnoten
  • 1 bosui, in ringen
  • Handvol muntblaadjes

Voor de dressing:

  • 3 el olijfolie
  • 2 el rodevruchtenazijn
  • 1 tl honing
  • Halve sinaasappel, rasp en sap
  • Bereidingswijze:

    Maak eerst de dressing. Doe daarvoor de olijfolie, rodevruchtenazijn, honing, sinaasappelsap en sinaasappelrasp in een kom en meng dat door elkaar. Doe de sla in een serveerschaal en voeg de bramen, blokjes feta, walnoten en stukjes bosui toe. Besprenkel de partjes avocado met citroensap en voeg deze bij de salade. Verdeel de dressing over de salade en voeg wat peper toe. Meng de salade door elkaar en garneer met wat muntblaadjes.

    Variatie tip: vervang de sla door spinazie of andere sla. Of vervang de feta voor geitenkaas.

    • € 0,00