Een lekkere frisse en zomerse salade, wie is daar nu niet dol op? Probeer voor de verandering eens deze salade met asperges, mozzarella en frambozen. Drink er een glas Portillo Sauvignon Blanc bij voor de perfecte combi!

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 24 groene asperges
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr frambozen
  • 300 gr slamix
  • 12 el kervel, grof geplukt
  • 2 el rode wijnazijn
  • 8 el olijfolie extra vierge

Bereidingswijze:

Stamp de knoflook fijn in een vijzel. Voeg 1/3 van de frambozen toe en stamp deze fijn. Roer de rode wijnazijn en olijfolie er doorheen en breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep de dressing in een kom.

Snijd de onderste stukjes van de asperges. Doe de asperges in een pan (het liefste een aspergepan), zet de asperges helemaal onder water en kook ze ongeveer 2-3 minuten. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm. Doe de asperges, sla en de helft van de kervel in een saladeschaal samen met de helft van de frambozendressing. Schep het geheel goed om en breng de salade op smaak met zout en peper.

Verdeel de salade over 4 borden en bestrooi ze met de resterende frambozen. Scheur de mozzarella in dunne reepjes en verdeel het over de borden. Schep als laatste de rest van de dressing en de kervel erover.

  • € 0,00