Een stevig gerecht heerlijk in combinatie met Salentein Barrel Selection Cabernet Sauvignon, dit gerecht kun je ook op de barbecue bereiden!

Ingrediënten:

  • 12 nieuwe aardappeltjes
  • 12 asperges
  • 5 biefstukken van de haas
  • 1 theelepel fijngehakte verse rozemarijn
  • 4 dikke champignons
  • 1 deciliter goede olijfolie
  • 6 teentjes knoflook in plakjes
  • 2,5 deciliter rode wijn
  • Peper en grof zeezout

Bereidingswijze:

Laat de grill of BBQ heet worden, schep de aardappeltjes, 1 eetlepel olie, de helft van de rozemarijn, de knoflook en het zeezout door elkaar. Verdeel de aardappeltjes over 4 grote vellen aluminiumfolie en pak ze in. Maak er nette pakketjes van en zorg dat de folie er stevig om heen zit. Rooster de aardappeltjes dan in 30-40 minuten gaar. Draai de pakketjes vaak om en om. Bestrijk intussen de champignons en de asperges met wat overgebleven olie en zet ze apart. Meng de rode wijn met het restant olie, rozemarijn en de knoflook in een NIET metalen kom. Voeg rijkelijk versgemalen zwarte peper toe. Leg de biefstukken in de marinade en laat ze 25 minuten staan en dan goed laten uitlekken. Bak de biefstukken met de champignons, Leg ze daarna op een bord, dek ze af en laat ze staan. Leg de asperges 2 minuten op de grill of BBQ, of tot ze gaar zijn en draai ze regelmatig om. Prik met en spies in de aardappels om te zien of ze gaar zijn, bestrooi ze met wat peper en zout op smaak en serveer de asperges bij het vlees.

  • € 0,00