Een heerlijk gerecht bij Salentein Numina Gran Corte Red, zeker met de zoete aardappel en lamsbout uit de oven!

Benodigdheden:

  • 1 lamsbout van ca. 2 kg
  • 4 grote aardappelen
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 rode paprika’s
  • 3 uien
  • 7 teentjes knoflook
  • adobe de aceite y hierbas of olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bestrijk de lamsbout met adobe de aceite y hierbas, leg hem in een ovenschaal en laat circa 15 minuten marineren. Braad het vlees circa 40 minuten in de oven. Bedruip regelmatig met zijn eigen vet. Schil de aardappels en de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne reepjes. Snijd de ui en knoflook doormidden. Voeg de aardappels, zoete aardappels, paprika, uien en knoflook toe aan het vlees en gaar het nog circa 20 minuten in de oven tot het vlees van het bot loslaat.