Door het stevige karakter van deze Malbec past de wijn perfect bij stevige stoofschotels of gegrild vlees. Een heerlijke Black Angus steak is hier een voorbeeld van.

Dit heeft u nodig voor 4 personen:

  • 800 gr Black Angus (aan een stuk of 4 stukken van 200 gr)
  • 250 ml room
  • 50 ml runderfond
  • 30 ml rode wijn
  • 2 el groene peperkorrels
  • Handvol gekneusde droge peperkorrels (wit en zwart)
  • 60 gr geklaarde boter (zout)
  • 1 scheut Cognac

Bereidingswijze:

Snijd het stuk Black Angus in vier gelijke stukken van 200 gram en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid het vlees aan beide zijden met wat zout en de gekneusde peperkorrels. Laat het 10-15 min intrekken.

Zet een grote koekenpan op hoog vuur en laat de geklaarde boter zeer heet worden. Draai het vuur wat terug en bak de steaks kort aan alle kanten bruin. Zorg ervoor dat de peper niet verbrand! Laat de steaks nog even op een laag vuur door garen tot de gewenste gaarheid is bereikt. Haal het vlees daarna uit de pan en leg het afgedekt weg.

Bereiding van de saus: giet de boter ar en doe de groene peperkorrels in de pan. Voeg een scheut Cognac toe en flambeer de peper kort. Blus vervolgens af met wijn en fond. Kook de saus op hoog vuur in tot er ongeveer een derde over is gebleven. Voeg de room toe en kook verder in tot de room bindt en er een mooie gladde saus ontstaat. Maak de borden op het het vlees en giet de saus er overheen.

Serveer het vlees met frietjes of gebakken aardappels en een frisse groene salade.