Deze Salentein Single Vineyard San Pablo Sauvignon Blanc past perfect bij een tartaar van aubergine en tonijn.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 kleine aubergine
  • olijfolie
  • 300 g tonijn
  • 1 granaatappel
  • Sojasaus
  • 1 el limoensap
  • Rucola
  • Koriander
  • Roze peper (of vierseizoenenpeper)
  • Fleur de sel (of versgemalen zeezout)

Bereidingswijze:

Snijd de aubergine in kleine vierkante blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes enkele minuten op hoog vuur. Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier. Snijd de tonijn in kleine vierkante blokjes en bestrooi ze met een beetje fleur de sel (of versgemalen zeezout). Zet de tonijn in de koelkast. Halveer de granaatappel en lepel de pitjes eruit.

Maak een marinade van 1 el olijfolie, een scheutje sojasaus en limoensap. Schep de aubergine en de granaatappelpitjes voorzichtig door de tonijn en meng het met de marinade. Breng het geheel op smaak met peper en fleur de sel. Laat de smaken nog in de koelkast intrekken voor 15 min.

Meng vlak voor het serveren de rucola en de koriander door de tartaar. Schep de tartaar eventueel met behulp van ringen in cirkels op de borden et voilà!