Een heerlijke Vitello Tonnato van gegrilde kalfsentrecôte kunt u perfect combineren met Salentein Primus Chardonnay. Deze wijn gaat hand in hand met culinaire hoogstandjes als deze!

Dit heeft u nodig voor 4 personen:

  • 4 kalfsentrecôtes
  • 2 gezouten ansjovisfilets
  • 1 blikje tonijn in olie (185 gram)
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 eetlepel uitgelekte kappertjes
  • 50 gram rucola
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Een keukenmachine voor het pureren van de saus

Bereiding:

Om smaak toe te voegen, bestrooi de entrecôtes met zout en peper. Smeer ze daarna in met 1 el olijfolie. Verhit de grillpan en grill de entrecôtes ongeveer 3 minuten aan één kant tot ze de pan loslaten. Bak de andere kant van de entrecôtes in 1 minuut lichtbruin. Bak de entrecôtes niet te lang zodat ze van binnen nog rosé zijn. Leg de entrecôtes op een plank om ze te laten rusten. Voeg de dooier uit het gekookte ei, de uitgelekte tonijn, de ansjovisfilets, de kappertje en resterende 2 el olijfolie samen in de keukenmachine. Pureer dit tot een fijne saus. Voeg voor de smaak wat zout, peper en citroensap toe. Eventueel kunt u de saus verdunnen met wat water. Snijd de entrecôte schuin in dunne plakken en leg ze op een schaal. Giet de tonijnsaus over de entrecôtes en laat de smaken in minimaal 1 uur in de koelkast intrekken. Voor een kleurrijke garnering kunt u de rucola gebruiken. Eet smakelijk!