Door de intense smaak en kruidige tonen van de Numina Petit Verdot is deze wijn een perfecte begeleider bij stevige gerechten en stevige stukken vlees, zoals de wilde eendenborst hieronder.

Dit heeft u nodig voor 4 personen:

  • 4 wilde eendenborstfilets
  • 30 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • 4 jeneverbessen
  • 0,5 dl jenever
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 2 el sinaasappelmarmelade
  • 1 el allesbinder
  • 1 el geraspte sinaasappelschil

Bereidingswijze:

Laat de eendenborstfilets eerst op kamertemperatuur komen. Verwarm alvast de oven voor op 60 graden. Verwarm daarna de boter en olijfolie in een grote koekenpan en bak de filets aan beide zijden bruin. Reken op ca. 4 min. per kant. Bestrooi de filets tijdens het bakken op beide zijden met zout en peper. Haal de filets uit de pan en houd ze warm in de oven. Kneus de jeneverbessen door ze met de platte kant van een groot mes te pletten. Blus het bakvet af met de gekneusde bessen en voeg al roerend de jenever, sinaasappelsap en de sinaasappelmarmelade toe. Kook het geheel kort in en voeg de allesbinder toe. Leg de filets nog even terug in de pan voor ca. 2 min. Snijd de filets in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op de borden. Garneer het vlees met de geraspte sinaasappelschil.

Tip: serveer het gerecht met aardappelpuree of pommes duchesse en gegratineerde witlof.