Met intense aroma’s en smaken van limoen, peren, vijgen en kruidige tonen van witte peper en buxus past deze Salentein Selection Sauvignon Blanc perfect bij zeebaars met citroen.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 750 g kleine tomaten
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g amandelen met vlies
  • 4 el olijfolie
  • Zout en peper
  • 4 zeebaarsfilets (ca.150 g)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaten en leg ze in een ovenschaal. Snijd een citroen vervolgens in dunne plakjes. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Doe dit ook bij de amandelen, maar deze mogen grof zijn.

Verdeel de knoflook, de amandelen en de citroenplakjes over de tomaten en druppel er 2 el olijfolie over. Breng het eventueel op smaak met zout en peper en bak het geheel ca. 25 min. in de oven.

Dep de zeebaarsfilets droog en breng ze op smaak met 2 el olijfolie en zout en peper. Verhit een grillpan en gril de filets 2 min. aan beide zijden. Neem de filets uit de pan en leg ze bij de tomaten in de oven voor nog 4 minuten. Eet smakelijk!

  • € 0,00