Tijd voor een lekkere zeetong uit de oven! Past enorm goed bij Salentein Barrel Selection Chardonnay.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 hele zeetongen met vel
  • 300 g spinazie
  • 100 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 venkelknollen
  • 1 bosje oregano
  • Sap van een citroen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg dat de zeetongen geschubd zijn. Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de oregano en snijd de venkelknollen in plakjes. Bak de zeetongen met vel in boter en voeg op het laatst de knoflook, oregano en het citroensap toe en gaar ze verder in de oven. Snijd de venkel in plakken, bak deze langzaam in een koekenpan op laag vuur, zodat de venkelplakken langzaam gaar worden. Voeg op het laatste moment de spinazie toe en bak deze kort mee. Breng alles op smaak met zout. Serveer de spinazie samen met de venkel en de gebakken tong.